این روزها، بسیاری از کشورها، شهروندان خود را تشویق بوسیله ماندن در خانه میکنند. بوسیله همین برهان توجه به رژیم غذایی و تأثیر غذا بر سلامت، وقار زیادی روشن میکند. اگر چیزی به اسم غذای کامل وجود داشته باشد، دانه مرغ را میتوان یکی از نامزدها درون رویت گرفت. دسترسی به تخم مرغ و پخت آن راحت و از طرفی این مادهی غذایی سرشار از پروتئین است. بوسیله گفته یکریستوفر بلسو، استادیار علوم تغذیه از دانشگاه کنتیکت ایالات متحده «تخم مرغ تمام مواد لازم برای نمو گیرایی زنده را تو خویشتن دارد بنابراین بدیهی است که سرشار از مواد مغذی باشد.»
خوردن بذر مرغ تو کنار غذاهای دیگر میتواند به جذب ویتامینها حزن کمک نرم. برای شهید طبق پژوهشی، اضافه کردن دانه مرغ بوسیله سالاد میتواند نمونه ویتامین E دریافتی از سالاد را افزودن دهد. اما سالها است به دلیل میزان کلسترول بالای تخم مرغ، بر سر این مادهی غذایی مناقشه و جدل حیات دارد. بسیاری از استینافها خوردن برز مرغ را به افزایش مخاطره بیماریهای قلبی ربط میدهند. زردهی تخم مرغ حاوی ۱۸۵ میلی گرم کلسترول است که بیش از نیمیاز ۳۰۰ میلی گرم کلسترول توصیه شده در رژیمهای غذایی را تشکیل میدهد.
علاوه بر این، طبق فداکار ادعاهای بی اساس، بذر مرغ میتواند از افراد در مقابل ویروس کووید ۱۹محافظت کند یا حتی عامل شیوع این ویروس باشد. تا اینکه موافق عملی ای عجیب، سوراخ کردن تخم مرغ قبل از پختن آن میتواند منجر به ایجاد پادتنهایی شود که از افراد در مقابل مصیبت کرونا مراقبت میکند؛ اما این نظری فاقد هرگونه پشتوانه و اثبات علمیاست.
اما تخم مرغ غذایی ایده آل است خواه مضر؟ کلسترول، چربی زردی است که در جگر و رودهها تولید میشود. این ماده را میتوان در تمام سلولهای بدن معین کرد. معمولا افراد کلسترول را کریه میدانند اما این ماده، یکی از عناصر اصلی سازندهی غشاهای سلولی است و برای تولید ویتامین D و هورمونهای تستوسترون و استروژن ضروری است. بدن آدم به صورت خودکار کلسترول تک نیاز را تولید میکند؛ اما کلسترول تو فرآوردههای حیوانی متشابه گوشت گاو، میگو و تخم مرغ و حتی پنیر و کره هم مشخص میشود.
کلسترول را میتوان در فرآوردههای حیوانی مانند گوشت و دانه مرغ واضح کردمقالههای مرتبط:چگونه در ایام قرنطینه تغذیه سالم داشته باشیم؟آیا تابعیت از رژیم غذایی وگان مزیتی دارد؟
کلسترول از سر مولکولهای لیپوپروتئین موجود در خون، به سراسر بدن نقل مکان میشود. هر شخص، ترکیب لیپوپروتئینی متفاوتی دارد و این ترکیب میتواند نقش مهمیرا درون ریسک توسعهی بیماریهای قلبی اجرا یواش. کلسترول لیپوپروتئین کم انبوهی (LDL) که به آن کلسترول بد هم گفته میشود، از کبد به سرخرگها و بافتنهای بدن منتقل میشود. به اعتقادی پژوهشگران، این احاله میتواند به تشکیل کلسترول در رگهای خونین و افزایش خطر بیماریهایقلبی عروقی منجر شود.
اما پژوهشگران به نعوظ قطعی مصرف کلسترول را به افزایش ریسک بیماریهای قلبی، عروقی ربط نداده اند. درنتیجه، هیچگاه کدام از وصیتهای رژیمیایالات متحده یا بریتانیا، محدودیتی برای استعمال کلسترول قائل نیستند. بلکه در عوض، به خشکی امدن محدود کردن چربی سیری شده تأکید دارند. روغن اشباع شده میتواند سربزرگی بیماریهای قلبی عروقی را افزایش دهد. به ویژه غذاهای حاوی چربیهای ترانس، میتوانند سطوح LDL را افزایش دهند. اگرچه، برخی چربیهای ترانس در فرآوردههای حیوانی تیمار دیده میشوند، اغلب این چربیها بوسیله صورت قلابی تولید میشوند و سطوح بالایی از آنها را میاستعداد در کرهها، اسنکها و غذاهای سوخاری و تنوری مثل گوناگون شیرینی، دونات و کیک نمایان کرد.
از طرفی، میگو و تخم مرغ دارای بیشترین میزان کلسترول و در حقیقت حال روغن اشباع پائین هستند. ماریا لوس فرناندز، لله علوم تغذیه از دانشگاه کنتیکت ایالات متحده، در پژوهشهای خود هیچ ارتباطی بین نوشیدن تخم مرغ و افزایش سربزرگی بیماریهای قلبی عروقی جلوه گر نکرده است. او میگوید:با اینکه کلسترول موجود درون تخم مرغ بسیار بیشتر از کلسترول موجود در گوشت و دیگر فرآوردههای حیوانی است، چربی اشباع شده عامل اصلی افزایش کلسترول خون محسوب میشود. این نتیجهی سالها پژوهش است.
بحث دربارهی عوارض سلامتی برز مرغها امروزه تا اندازهای تغییر کرده است زیرا بدن میتواند کلسترول مصرفی را خنثی کند. به گفته یالیزابت جانسون، استادیار پژوهشی علوم تغذیه داخل دانشگاه تافتز بوستون: «کلسترول موجود در غذاها برای اغلب افراد شاق ساز حلق.» جانسون و تیمیاز پژوهشگران با ممارست ۴۰ جستجو تو سال ۲۰۱۵، هیچ گونه شواهد جامعی را دربارهی رابطهی بین کلسترول رژیمیو بلای ناگهانیهای قلبی پیدا نکردند. به گفتهی جانسون:بدن انسان، دارای قواعد مشخصی برای مصرف کلسترول است و کلسترول کمتری تولید میدرنگ.
کلسترول داخل صورتی زیان بخش است که با اکسیژن ترکیب شود اما آنتی اکسیدانهای موجود درون برز مرغ از این فرایند پیشگیری میکنند
کلسترول موجود داخل تخم مرغها میتواند ریسک کمتری را بخاطر اشتی افراد به متعاقب داشته باشد. کلسترول زمانی زیان بخش است که با اکسیژن موجود داخل سرخرگها واکنش دهد اما به گفتهی بلسو، فرایند اکسایش با کلسترول بذر مرغها عارض نمیدهد. او میگوید:اگر کلسترول با اکسیژن خاصیت دهد، خطرناک خواهد بود اما آنتی اکسیدانهای موجود درون دانه مرغ مانع از اکسایش کلسترول آن میشوند.
حتی برخی کلسترولها بخاطر بدن کارگر هستند. کلسترول لیپوپروتئین پرتراکم (HDL)، بوسیله شش نقل مکان میشود اما در شش تجزیه نمیشود و از بدن حذف میشود. HDL، نیز با پیشگیری از تشکیل کلسترول در خون، دارای اثر محافظتی تو مقابل بلای ناگهانیهای قلبی عروقی است. بوسیله گفتهی فرناندز:افراد باید نگران کلسترولی باشند که در خون آنها گردش میبطی ء و میتواند به بیماریهای قلبی منجر شود.
نکتهی حائز اهمیت، نسبت HDL به LDL داخل بدن است. چرا که میتواند پی LDL را خنثی کند. به گفتهی بلسو، تقریبا یک سوم افراد، مشکل افزایش ۱۰ الی پانزده درصدی کلسترول خون دارند. در اغلب موارد، بدن میتواند کلسترول مصرفی را با کلسترول کبد، متعادل کند.
برابر آزمایشها، میزان کلسترول LDL تو بدن افراد سالم پس از نوشیدن تخم مرغ اضافه مییابد. افراد چاق، دارای تکثیر وزن خواه مبتلا به دیابت پس از خوردن تخم مرغ، شاهد افزایش کمتر LDL و افزایش مولکولهای HDL خواهند بود؛ بنابراین چنانچه سالم هستید، بذر مرغ میتواند آثاری منفی پیاده شدن بدن شما بگذارد. از طرفی مدل HDL درون بدنهای سالم هم بیشتر است پس نیازی به نگرانی برای تکثیر LDL نیست.
طبق یک پژوهش، استعمال نیمه تخم مرغ اضافی در روز با ریسک بالاتر مصیبتهای قلبی درارتباط وجود
از طرفی تعدادی استینافهای امسال، بی خسران بودن دانه مرغ را رگه کرده اند. پژوهشگران با معاینه دادههای ۳۰ هزار فرد بالغ تو بازهی زمانی ۱۷ سال به این نتیجه رسیدند که مصرف هر نصف دانه مرغ افزودن در روز، رابطهی مستقیمیبا افزایش ریسک مصیبتهای قلبی دارد (آنها الگوهای رژیمی، شرایط سلامت طاسی و فعالیت فیزیکی سوژهها را برای جداسازی آثار دانه مرغ، کنترل کردند). بوسیله گفتهی نورینا آلن، یکی از مؤلفان این بررسی و استادیار پزشکی پیشگیری از دانشگاه شمال غربی ایالات متحده:ما بااطلاع شدیم به ازای هر ۳۰۰ میلی گرم کلسترول اضافه، صرف کردن دیدن از نوع غذا، خطر ابتلا به بلای ناگهانیهای قلبی، عروقی به پیمانهی ۱۷ درصد و خطر مرگ و میر کلی، ۱۸ درصد افزایش مییابد. ما همچنین متوجه شدیم، استعمال تکثیری شقه بذر مرغ در هر روز میتواند، سربزرگی ابتلا به مصیبتهای قلبی را ۶ درصد و خطر اجل را ۸ درصد تکثیر یابد.کلسترول موجود داخل دانه مرغ معمولا جذب بدن میشود
با اینکه استیناف یادشده یکی از جامع ترین پژوهشها دربارهی رابطهی بیماری قلبی و مصرف دانه مرغ است، صرفا بر پایهی مشاهدات است و عوارض یا آثار مصرف را نشان نمیدهد. همچنین این پژوهش براساس یک مجموعه از دادههای خودگزارشی منتشر شده است. تو این پژوهش از انبازی کنندگان خواسته شد غذاهایی را که در ماهها یا سال گذشته خورده اند، صیت ببرند و بعد به مدت ۳۱ سال به تجسس اشتی آنها پرداختند. این دادهها علامت میدهند پژوهشگران صرفا چشم اندازی کلی از تغذیهی باهم اتحاد کردن کنندگان را به دست آورده اند؛ درحالی که رژیم غذایی افراد به مرور زمان تغییر مینرم.
استیناف یادشده با نتایج گذشته در تضاد است. مطابق بسیاری از پژوهشها، تخم مرغ بخاطر اشتی قلب طرز کار است. برابر تحلیلی روی نیم میلیون فرد بزرگسال در چروک در سال ۲۰۱۸، حاصلی کاملا متفاوتی به مشت آمد. براساس این پژوهش، استعمال تخم مرغ میتواند کار بزرگ مصیبتهای قلبی را کاهش دهد. خطر مرگ بر جای پا بلای ناگهانیهای قلبی داخل افرادی که هر روز تخم مرغ مصرف میکنند ۱۸ درصد و حدس مرگ پهلو اثر سکته، ۲۸ درصد کمتر است.
البته پژوهش علو هم مانند پژوهش قبلی کاملا به خشکی امدن مبنای مشاهدات است و انگیزه و عوارض مصرف هویدا نیست. برای مثال جلوه گر نیست، افراد بزرگسال سالم تو چین دانه مرغ بیشتری میخورند یا بذر مرغ عامل سلامتی آنها است؟ پاسخ به این پرسش مدخل اهمیت از مسئله است.
با اینکه استینافهای یادشده، بحث دربارهی تأثیر کلسترول دانه مرغ بر سلامتی را افزایش دادند، راههایی برای پی بازی کردن به تأثیر تخم مرغ بر سلامتی وجود دارد. یکی از طرزها، تجسس ترکیبی بوسیله شهرت کولین داخل برز مرغ است که از بیماری آلزایمر پیشگیری مینرم. نیز میتواند از کبد افراد حراست کند.
کولین که درون دانه مرغها پیدا میشود، میتواند از افراد در طبق بلای ناگهانی آلزایمر محافظت کند
اما کولین میتواند آثار منفی حزن داشته باشد. باکتریهای شکمی، این ماده را به مولکولی به شهرت TMO تبدیل میکنند که سپس میتواند جذب شش شده و بوسیله TMAO تبدیل شود. مولکول TMAO وابستگیی مستقیمیبا اضافه مخاطره ابتلا بوسیله بیماریهای قلبی عروقی دارد. بلاسو با وارسی این تماس و برابر برخی پژوهشها مخبر شد سطح TMAO، درست دوازده ساعت پس از استفاده تخم مرغ در برخی افراد افزایش یافته است.برخی پژوهشها میگویند بذر مرغ با کار بزرگ پایین نم بیماریهای قلبی درارتباط است
استینافهای مرتبط با مصرف تخم مرغ و TMAO، بوسیله بستگیی یمین این دو پی بنده اند. با این حال، TMAO را میتوان تنها یکی از شاخصهای پایهای ابتلا به بلای ناگهانیهای قلبی درون نظر گرفت که پس از روزگارهای کامل نخوردن غذا در افراد دیده میشود. بلاسو این فرایند را به افزایش موقتی سطح قند خون پس از خوردن کربوهیدرات تشبیه میکند ولی تکثیر سطح قند خون تنها زمانی بوسیله دیابت منجر میشود که بوسیله عارض پیوسته امتداد داشته باشد. شاید دلیل افزایش TMAO این باشد که تنها عوارض خوردن بذر مرغ به کولین مربوط نباشند. فرناندز میگوید:مشکل از جایی شروع میشود که کولین جذب خون نشود و در رودهی ارشد جمع شود. در روده کولین در ابتدا به TMA و سپس به TMAO تحول میشود؛ اما کولین موجود در تخم مرغ معمولا جذب میشود و در رودهی بزرگ لبریز نمیشود، بنابراین منجر به اضافه کار بزرگ بلای ناگهانیهای قلبی نخواهد شد.
از طرفی دانشمندان، بررسی مزایای صلح و صفا تخم مرغ را حزن آغاز کرده اند. زردهی برز مرغ یکی از بهینه منابع لوتئین است. لوتئین بستگیی مستقیمیبا بهبود بینایی و کاهش سربزرگی بیماریهای چشمیدارد. به گفتهی جانسون:دو نوع لوتئین درون شبکیهی چشم وجود دارد که میتوانند مانند فیلتر تلالو آبی اجرا کنند و به طور طاسی از شبکیه در طبق نورهای مضر محافظت کنند.
با اینکه پژوهشگران راه درازی را تو بررسی آثار تخم مرغ پهلو صلح و صفا طی کرده اند، اغلب پژوهشها به خشکی امدن غیرمضر وجود داشتن دانه مرغ برای صلح و صفا تأکید دارند و حتی معتقدند استعمال دانه مرغ دارای مزایایی برای اشتی است. البته شاید، استفاده بیش از کمیت تخم مرغ برای صبحانه، سالم ترین گزینه نباشد. حداقل توصیه میشود رژیم متفاوتی داشته باشید و قدیم تخم مرغ نخورید.بیشتر بخوانید:وعظهایی برای گشایش میکروبیوم رودهاصول ارگونومیک تنظیم رفعت نمایشگر بخاطر جلوگیری از ناهنجاریهای بدنیچرا برخی افراد دستهای خود را نمیشویند؟ارتباط میان سلامت روده و مصونیت سیستم ایمنیوزارت بهداشت: آمار دقیق مبتلایان کرونا زیبنده برآورد نیست